بهگزارش میراثآریا بهنقل از مرکز روابطعمومی و اطلاعرسانی سازمان میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری، روزنامه «آرمان امروز» اخیراً در گزارشی با بررسی وضعیت غارها بر لزوم درجهبندی آنها و مشخص کردن تعدادی از غارهای کشور برای گردشگری تأکید کرده است. درصورتیکه دستورالعمل حفاظت و بهرهبرداری از غارهای کشور مصوب کارگروه غارشناسی ایران، خرداد 95 غارهای موجود در کشور را به چهار درجه تقسیمبندی و غارهای گردشگری را از دیگر غارها جدا کرده است.
طبق دستورالعمل کارگروه غارشناسی ایران، تنها غارهای درجه سه که بهعنوان گردشگری محسوب میشوند امکان بازدید دارند. این غارها مسیرهای دسترسی کاملاً مشخص و استانداردی دارند و گردشگران در مسیر و محدوده مشخص اجازه دسترسی دارند. همچنین سیستم هدایت و دسترسی گردشگران ازسوی راهنمایان غارکه دورههای لازم را گذراندهاند انجام میشود و گردشگران بهصورت گروهی و به همراه یک راهنما وارد غار میشوند و از ورود گردشگران بهصورت مجزا و بدون نظم جلوگیری میشود.
روزنامه آرمان امروز در بخشی دیگری از گزارش مذکور آورده است که «بعضی غارها مانند غار دوريدان استان مركزی به دليل عبور و مرور مكرر آسیبدیده و صدمات فراوانی متحمل شدهاند» درحالیکه غار دوریدان یک غار گردشگری نیست و مسیری هم برای عبور گردشگران برای آن تعریفنشده است بنابراین نمیتوان گفت گردشگری منجر به از بین رفتن غار دوریدان شده است.
نگهداری از منابع طبیعی به فرهنگسازی هم نیاز دارد و همه افراد جامعه و بازدیدکنندگان در کنار سازمان میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری در نگهداری آنها مسئول هستند. بر همین اساس فرهنگسازی برای مراقبت و بازدید همراه با احتیاط از میراث طبیعی، فرهنگی و تاریخی کشور همواره باید در دستور کار سازمانهای رسانهای و آموزشی کشور باشد.
از زمان روی کار آمدن دولت دوازدهم این دولت پیگیر حفاظت از میراث طبیعی و فرهنگی کشور است. بهعنوان نمونه در دوره دولتهای نهم و دهم مجوز بهرهبرداری از معدن سنگ در نزدیکی غار نخجیر صادر شده بود که مدیران گردشگری دولت دوازدهم از این اقدام جلوگیری کردند.
انتهای پیام/